Cel mai bun lubrifiant pentru sex anal

Cel mai bun lubrifiant pentru sex anal

In cazul in care vreti sa va condimentati viata sexuala experimentand noi senzatii ale sexului anal, este indicat sa va achizitionati un lubrifiant de calitate. Un lubrifiant pentru sex anal poate scapa partenerul de disconfort si va poate imbunatati experienta in timpul activitatii sexuale. In cazul sexului anal, utilizarea unui lubrifiant este absolut esentiala pentru confort si siguranta.

Tipuri de lubrifianti pentru sexul anal

Poate fi greu de gasit produsul potrivit dar nu imposibil. Exista multe tipuri de lubrifianti pe piata pe baza de apa, pe baza de ulei sau pe baza de silicon, insa nu toti sunt potriviti pentru sex anal. In general cel mai bun lubrifiant pentru sex anal este cel pe baza de silicon. Acest tip de lubrifiant este mai gros decat cel pe baza de apa si nu se usuca la fel de repede. De asemenea, lubrifiantii pe baza de silicon sunt mai durabili, ceea ce ii face ideali pentru sexul anal, care poate dura maim ult timp decat alte tipuri de sex.

Un alt avantaj al lubrifiantilor pe baza de silicon este ca sunt mai putin iritanti pentru piele decat cei pe baza de apa. Anusul fiind o zona foarte sensibila, utilizarea unui lubrifiant pe baza de silicon este importanta. Singurul inconvenient al utilizarii lubrifiantilior pe baza de silicon este acela ca nu sunt compatibili cu jucariile sexuale din acelasi material. Siliconul poate deteriora jucariile sexuale realizate din acelasi material. Lubrifiantii pe baza de silicon sunt compatibili cu prezervativele, ceea ce ii face o optiune pentru sexul anal protejat.

Lubrifiantul pe baza de apa este polivalent, sigur de utilizat cu preservative din latex si jucarii sexuale din silicon. Fiind pa baza de apa este foarte usor de curatat. Dezavantajul este ca de multe ori nu este la fel de alunecos precum lubrifiantii pe baza de silicon sau ulei si se pot usca dupa un timp.

Lubrifiantii pe baza de ulei sunt mai putin indicate a fi utilizati cu prezervativele, deoarece va eroda latexul astfel incat prezervativul se va putea rupe.

Bine de stiut inainte de a cumpara

Este indicat sa evitati sa achizitionati orice lubrifiant care contine arome artificiale, coloranti, zaharuri, uleiuri esentiale, aditivi suplimentari sau glicerina. Mai ales daca este prima data cand folositi un lubrifiant personal, nu puteti sti cum veti reactiona la acesti aditivi. Verificati mereu lista de ingrediente, cititi prospectul sau mergeti la un magazin sex shop si intrebati expertii de acolo.

Glicerina sau glicerolul este un alcol de zahar care este uneori folosit in lubrifianti. Unele studii sugereaza ca lubrifiantii care contin glicerina pot creste sansele de infectii vaginale, in schimb altii sunt de parere ca glicerina nu face nici o diferenta pentru microfolora vaginului. Este bine de evitat lubrifiantii cu cantitate crescuta de glicerina.

Când alegeți un lubrifiant pe bază de apă, încercați să alegeți unul care să reflecte aciditatea unui vagin sănătos - în jurul pH-ului 3,8 până la 4,5 - pentru a preveni un risc crescut de vaginoză bacteriană (5). Anusul are un nivel de aciditate mai neutru (pH 5,5 până la 7), așa că încercați și aici să alegeți un lubrifiant corespunzător.

În concluzie, cel mai bun lubrifiant pentru sex anal este cel pe bază de silicon. Este mai gros, mai durabil și mai puțin iritant pentru piele decât alte tipuri de lubrifiant. Asigurați-vă că utilizați un lubrifiant adecvat pentru a vă bucura de experiența sexului anal în condiții de siguranță și confort.

Alege sa cumperi lubrifianti anali de la loveaffair.ro, magazin sex shop pentru tine si partenerul tau.